Kiemelt kép

Projekt: Fejlesztői eszközök - Nightly.log #1

Ezzel a poszttal új rovat indul a blogon. A Nightly.log-ban bloggal kapcsolatos fejlesztésekről, projektekről lesz szó. Most konkrétan a tools.nightly.hu oldalról szeretnék írni, amelyet egyébként a főmenüből lehet elérni Eszközök néven.

A projektről

Már egy ideje gondolkodom egy ilyen projekt, egy webes alkalmazás létrehozásán, amely segítségével egy helyen el lehet érni a legfontosabb fejlesztői eszközöket (hálózat, webfejlesztés, encoding/decoding, stb.). Jelenleg csak néhány fontos funkció kapott helyet, illetve egy komolyabb Color Picker aloldalt fejlesztettem le. Továbbá számos hasznos linket gyűjtöttem, illetve folyamatosan gyűjtök össze.

Beszéljünk a kódról!

Mivel ez egy fejlesztői blog, így szerintem logikus, ha pár mondat erejéig a nyelvekre, keretrendszerre, könyvtárakra is kitérünk. A nyelv PHP (7.2.x), a keretrendszer pedig Laravel, amiben a blog és a vitamas.hu oldalam is készült. Frontend kapcsán semmi különös nincs: JavaScript (jQuery-vel), illetve Blade. Design kapcsán Bootstrapet érdemes még megemlíteni. 

Külső könyvtárak és API-k:

Tervek 

A projekt fejlesztése folyamatos. Szeretnék több hasznos funkciót lefejleszteni. A cél, hogy egy helyen elérhetőek legyenek a mindennapos eszközök. Ezzel kapcsolatban várom Facebook-on, Twitteren vagy levélben az ötleteket, véleményeket, bármit. Ha szerinted is hasznos ez a felület, akkor oszd meg másokkal is. Köszönöm! 
A nagyobb fejlesztésekről itt a blogon is be fogok számolni.

Link: tools.nightly.hu 

Cover image © Freepik.com


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!